U hebt vast wel eens de reclamespotjes gezien waarin iemand op het punt staat te gaan trouwen, maar aarzelt vanwege hun vorige relatie. Ze vragen zich af “is dit te mooi om waar te zijn?” Ik wil dat je weet dat als je huidige relatie te goed is, dit geen teken van problemen is! In feite kan het een teken zijn dat er nooit problemen zullen zijn in de toekomst. Als je aarzelt of niet zeker weet of je door moet gaan met deze levensveranderende beslissing, lees dan verder voor meer informatie over waarom trouwen je relatie juist nog sterker kan maken.

Na jaren van twijfel en gemengde gevoelens, kan het zijn dat je je in een positie bevindt waarin je huwelijk te goed is om te scheiden, maar de relatie kan nog wel wat werk gebruiken. Jullie hebben samen al zoveel meegemaakt; hoe komen we voorbij deze obstakels?

Werken aan jullie relatie

Depressie was een echte uitdaging voor je, en het enige dat verlichting gaf van je pijn waren dagdromen over hoe het anders had kunnen zijn. Je weet diep van binnen dat niets je meer bij elkaar kan houden – zelfs de liefde zelf niet – maar de hoop blijft in die laatste sintels hangen. Koppig weerstand biedend aan het uitsterven, tot je op een dag uit het niets op een idee komt dat zo perfect is dat het lijkt alsof al je problemen plotseling voor je ogen verdwijnen! En met deze nieuw gevonden inspiratie stroomt de energie terug in elk deel, waardoor de functionaliteit weer hersteld wordt en er nauwelijks nog een spoor achterblijft. Behalve misschien wat kleine veranderingen hier of daar, die waarschijnlijk vanzelf zullen gaan zonder veel moeit.

Het kan opluchten

Er is een goede kans dat je je opgelucht voelt, na al die jaren van twijfel en onzekerheid over wat te doen – scheiden of blijven?- omdat de dingen nu duidelijk lijken. Uw relatie met deze persoon betekent meer dan alleen de logistiek; er zal geen enkele noodzaak zijn om uit elkaar te gaan!

Angst

Angstige gevoelens kunnen ontstaan omdat je bang bent om weer 100% te geven, na een periode van twijfel. Deze natuurlijke angstige gevoelens maken duidelijk dat onze relatie of ons huwelijk aandacht en zorg nodig heeft om alles weer goed te krijgen! Zodra beide partners samen gaan werken aan wat hen (en elkaar) deed twijfelen over deze belangrijke verbinding – zal de angst mettertijd afnemen.

Relatie verbeteren

Nu je al je twijfels hebt losgelaten, ook die met betrekking tot relaties en het huwelijk – voorgoed! – zul je snel genoeg merken hoeveel beter het gaat. Al die energie die je besteedt aan het twijfelen aan mensen kun je nu richten op het opbouwen van een gezonde relatie of het uitgroeien tot een nog bevredigender relatie met een speciaal iemand in je leven.

In slechts een dag alleen al zijn we in staat geweest om zich te ontdoen van niet alleen sommige, maar ook de meeste, zo niet alle relatieproblemen. Omdat ze voortkomen uit het gesloten zijn te wijten aan wie de aandacht uitsluitend intern gericht is, terwijl het ontkennen van externe factoren die zijn / haar geluk beïnvloeden.

Relationele Twijfel

Ondanks je twijfels, is het mogelijk dat je al zo lang in een mislukte relatie zit vanwege de problemen binnenin. Maar met wat counselingvaardigheden en geduld van beide betrokken partners kunnen dingen beter worden tussen twee mensen die heel veel van elkaar houden.

Beslissing

Verlangen naar het verleden

Je merkt dat je herinneringen ophaalt aan gelukkiger tijden in je relatie. Je beseft dat het te goed is om uit elkaar te gaan, maar er zijn nog steeds problemen tussen jou en hem/haar die moeten worden aangepakt of opgelost voordat er thuis iets kan verbeteren tussen beide betrokken partijen. Met andere woorden: praat erover! Zoek professionele hulp van een therapeut indien nodig.

De Toekomst

Eindelijk bent u vrij van twijfel en volledig toegewijd aan uw relatie of huwelijk. Eindelijk weer in staat om liefde te geven! Dit is het begin voor een nieuwe toekomst met uw partner of echtgenoot.

Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *