Het is moeilijk om een relatie te beëindigen. Soms voelt het alsof je iemand opgeeft die het waard is om voor te vechten, maar soms is die persoon niet geschikt voor je en heeft het geen zin om bij elkaar te blijven. De beste manier om te weten of je relatie voorbij is, is door te kijken naar de tekenen van een ongezonde relatie. Lees deze blogpost om enkele van de meest voorkomende redenen te ontdekken waarom relaties mislukken.

Soms zit je vast in een relatie en twijfel je of de ander ooit zal veranderen. Elke slechte dag is weer een kans om het te laten werken, maar soms lijkt dat niet meer mogelijk omdat beide partners te gewend zijn geraakt aan hun strijd tegen elkaar. Wanneer deze moeilijkheden voor een langere periode aanhouden zonder enig teken of verbetering van een van beide partijen. Kan er misschien een afsluiting komen van dit moeilijke hoofdstuk en genoeg ruimte geven zodat iedereen mentaal kan genezen voordat ze weer samen verder gaan.

Jullie zijn al een tijdje samen en jullie weten niet zeker wat jullie moeten doen. Misschien is de tijd gekomen om te scheiden, of op zijn minst wat openheid naar je partner toe over hoe de dingen gaan om het vanaf nu beter te laten werken?

Pijn

Het is tijd om de relatie te beëindigen als je partner je op wat voor manier dan ook pijn doet, lichamelijk of geestelijk. Dit slaat natuurlijk op ernstige pijn! Als ze je per ongeluk beschadigd hebben door iets verkeerd te doen, hoeft dat nog niet te betekenen dat hun liefde voor jou niet sterk genoeg is; soms beseffen mensen niet wat ze aan het doen zijn, omdat ze tekenen van misbruik tussen hen beiden niet opmerken – ook al zullen sommige misbruikers zelf iets anders beweren. Soms wordt dit soort gedrag duidelijker als er jaren voorbij gaan zonder dat een van de partijen het doorheeft.

Meer verdriet dan plezier

Een relatie is als een achtbaan: hij zal nooit soepel en gemakkelijk verlopen. Er zijn altijd ups en downs, maar uiteindelijk zou je meer vreugde dan verdriet moeten ervaren van je geliefden met wie je samen de belangrijkste momenten van het leven deelt

Een gezond partnerschap moet niet alleen ons leven verrijken; het moet waarde toevoegen door de moeilijkheden heen.

Eenrichtingsverkeer

Het is belangrijk om evenveel tijd en moeite te steken in je relatie met iemand anders. Als je merkt dat ze altijd tekort schieten, dan kan er iets mis zijn. Zoals dat ze niet genoeg om de ander geven of de ander niet serieus genoeg nemen om het allemaal goed te laten komen tussen beide betrokken partijen. Een derde optie zou ook kunnen blijven gebeuren, waardoor het nog erger zou worden dan voorheen

Je zou kunnen merken dat je misbruikt wordt door hun gedrag (elementen gelden ook als je het hebt over fysiek contact). Dit is in beide gevallen niet goed, dus je kunt deze slechte situatie beter met rust laten.

Vreemdgaan

De pijn van het verlies van een partner kan intens zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat dit niet het einde voor je is. Als je partner zichzelf heeft bedrogen en heeft geprobeerd anderen te bedriegen – terwijl hij of zij nog steeds onvoorwaardelijk van je houdt. Dan is het voor beide partijen waarschijnlijk beter om eerder uit een relatie te stappen dan onder valse voorwendselen door te gaan of te hopen dat het na verloop van tijd beter wordt

Veel zal afhangen van hoe groot de impact van ontrouw binnen elke relatie was; sommigen willen misschien niets meer dan afsluiting, terwijl er mensen zijn die zekerheid nodig hebben voordat ze verder gaan, zodat ze niet als instrumenten bespeeld blijven worden door de persoon die het fout deed.

Bezig zijn met je EX

Als je nog dagelijks aan je ex denkt en een emotioneel verlangen naar hem voelt, dan is het mogelijk dat de relatie te snel was. Heb je jezelf genoeg tijd gegeven om er overheen te komen en heb je je afgevraagd of die huidige partner niet vooral afleidend is geweest? Het lijkt in eerste instantie misschien niet eerlijk, maar er zijn genoeg vissen in de zee! Begin niet aan een nieuwe relatie voordat je er goed over nagedacht hebt – alleen omdat iets goed voelt betekent niet dat het voor beide partijen goed is.

Vrienden die het niet met de relatie eens zijn

Als meerdere vrienden je proberen te overtuigen om het uit te maken, doe het dan niet meteen. Maar luister wel en praat over de situatie met deze mensen- misschien willen ze gewoon wat van je tijd zodat er geen competitie om aandacht is of iets als jaloezie meespeelt in hun acties. Waarschijnlijk zul je dingen ontdekken die zelfs jezelf verbazen als je kijkt naar recente interacties tussen partners; maar niemand zei “liefde is blind” zonder reden!

Geen specifieke reden?

Uit elkaar gaan is nooit gemakkelijk, maar het is beter om eerlijk en open te zijn over de situatie. Uit elkaar gaan kan verschillende redenen hebben: misschien heb je gewoon niet het gevoel dat deze relatie toekomstmogelijkheden heeft of zijn er andere mensen in je leven die meer aandacht nodig hebben dan ze nu krijgen. Hoe dan ook, uit elkaar gaan zal beide partijen rust geven, dus zet jezelf op de eerste plaats.

Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *