De gedachte alleen al aan een lange-afstandsrelatie is genoeg om de meeste mensen ineen te laten krimpen. Maar wanneer je iemand ontmoet die ver van je vandaan woont en gevoelens voor hem of haar ontwikkelt, is het moeilijk om niet te willen dat de relatie werkt. We willen allemaal dat onze partners gelukkig zijn in het leven, maar hoe kunnen ze dat zijn als ze zo ver weg zijn? Deze blogpost zal je helpen om een liefdesrelatie op lange afstand te overleven en je geestelijke gezondheid intact te houden.

Een lange-afstandsrelatie kan net zo opwindend en liefdevol zijn als elke andere. Als ze uiteindelijk voor elkaar bestemd zijn, dan staat niets het beginnen van een goede relatie in de weg! Maar is het, met al die critici die elke beweging van je afkraken, de moeite waard om wat een gemakkelijke droom lijkt op te geven?

Eerlijkheid

Soms zijn lange afstandsrelaties de beste optie. Wanneer iemand ver weg woont van zijn significante andere kan het moeilijk zijn om een gezonde relatie voort te zetten zonder dat ze elkaar elke dag kunnen zien of minstens één keer per week gedurende enige tijd waarin ze ook genoeg alleen-momenten samen zullen hebben! Maar dat gezegd hebbende; als je geduldig genoeg bent en bereid bent om sterk te blijven, kan dit misschien ooit veranderen – wie weet?

Elkaar liefhebben

De afstand tussen twee mensen in een lange-afstandsrelatie kan moeilijk zijn. Ze moeten met elkaar in contact blijven, maar zien elkaar misschien niet altijd of praten niet altijd evenveel omdat hun levens zo ver uit elkaar liggen. Vaak is er niet genoeg tijd voor alles wat gedaan moet worden als je in een andere staat woont; dit leidt bij veel stellen tot een wedloop wie het slechter heeft – ’s avonds meer uren werken nadat je overdag minder energie hebt? Het hele weekend zelf koken in plaats van vrijdagavond uit te gaan zoals iedereen doet?!

Je bent gewend om elkaar de hele tijd te zien, maar je kunt niet altijd spontaan vrijen wanneer het je uitkomt. Er komt ook een enorme hoeveelheid vertrouwen bij kijken – wat hebben voor elkaar op zo’n lange afstand? Het antwoord is eenvoudig: Zien alsof je gedachten meestal bij hen zijn… Maar maak je geen zorgen, want ze weten het nooit.

Eerste stap

Hebben u en uw partner verschillende verwachtingen van elkaar? Als dat zo is, kan dat moeilijk zijn voor beide betrokken partijen. Voordat u een lange-afstandsrelatie met iemand anders aangaat, moet u ervoor zorgen dat deze kwesties zijn uitgewerkt om te voorkomen dat er in de toekomst problemen of hartzeer ontstaan.

Vertrouwen

Vertrouwen is moeilijk te behouden in een lange afstandsrelatie. Je weet dat als je partner iemand anders ontmoet, je gekwetst zou kunnen zijn en het gevoel zou kunnen hebben dat de andere persoon niet geeft om wat er met ons gebeurt omdat we uit elkaar zijn. Wat ertoe zou kunnen leiden dat ze zich nog verder verwijderen van onze beide perspectieven op het leven! Het is dus heel belangrijk dat je in dit soort situaties niet alleen eerlijk bent, maar ook goed communiceert, zodat er geen twijfels of misverstanden ontstaan tussen twee mensen die heel veel van elkaar houden.

Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *