Dit is een blog post over open relaties. Het gaat over de voordelen van een open relatie en hoe het gunstig kan zijn voor beide partijen. Een belangrijk ding om op te merken is dat deze blog post niet over vreemdgaan gaat, maar over het openlijk communiceren met je partner of echtgenoot over wat jij wilt in het leven en wat zij willen in het leven.

Steeds meer stellen beseffen dat ze iets anders nodig hebben dan de norm. Ze willen een relatie waarin beide mensen tevreden kunnen zijn, terwijl ze toch onvoorwaardelijk aan elkaar toegewijd zijn. Deze nieuwe vorm van liefde is ontstaan in vele verschillende culturen over de hele wereld – eindelijk geeft dit de mensheid wat zij altijd al nodig had: echte toewijding!

Het hebben van een open relatie

We zijn er altijd van uitgegaan dat mensen voor altijd bij dezelfde partner moeten blijven, maar tegenwoordig zien we meer verschuivingen en nieuwe relatievormen. Eén vorm is een open relatie waarbij beide partners seks hebben buiten het huwelijk of een ander langdurig toegewijd partnerschap; dit kan als taboe worden gezien omdat slechts weinigen ooit uitkomen voor hun praktijken – waardoor in deze situaties veel vragen rijzen die vaak moeilijkheden veroorzaken voor de betrokkenen.

Zoals je kunt zien aan mijn toon, doe ik mijn best om niet alleen alle relevante informatie te behandelen maar ook bij het onderwerp te blijven (ik denk dat de meeste studenten hier moeite mee hebben).

Je groeit er vaak in

Open relaties ontstaan niet vanzelf. Je moet bereidwillig en open zijn tegenover je partner, wat vaak begint als de fantasie van de een voor de ander die beslist of hij er al dan niet in meegaat. Zo realiseerde ik me dat ook al was mijn man monogaam in ons huwelijk. Iets waarvan hij van tevoren al wist dat het nooit zou werken – ik meer dan wat dan ook wilde wat hij me seksueel ook buiten het huwelijk kon geven!

Het heeft tijd gekost maar uiteindelijk hebben we al die gevoelens samen verwerkt tot er uiteindelijk geen geheimen meer tussen ons waren want nu kan niets meer een van beide partijen kwetsen…

Maar als je nog steeds twijfelt over het proberen van een open relatie dan kunnen deze tips misschien helpen om dingen makkelijker te maken?

Hoe werkt het?

Relaties zijn ingewikkeld en een van de belangrijkste aspecten is communicatie. Om een open relatie te beginnen, moet je heel sterk in jezelf zijn, want als er onzekerheid of jaloezie in het spel is, zal het alleen maar mislukken. Dit is niet iets dat zou moeten gebeuren als beide partijen van tevoren akkoord gaan met wat ze samen doen – hoe kunnen ze anders zeker weten of hun partner zich echt tevreden voelt? Maak duidelijke afspraken over dingen die mogen tussen elkaar, zodat een discussie achteraf niet verwarrend wordt.

Open relaties zijn geweldig voor het verkennen van je seksualiteit en het vinden van nieuwe partners. Maar ze kunnen ook leiden tot ontrouw als ze niet goed worden aangepakt – dus hoe blijf je trouw? Eén manier is door een open dialoog te hebben over wat er gaande is in de relatie tussen jezelf en mogelijke minnaars; dit zal helpen verwarring te voorkomen wanneer het later weer moeilijk of ongemakkelijk wordt omdat we de hele tijd oneerlijk tegen onszelf zijn geweest.

Kun je dan nog wel vreemdgaan?

Wanneer moet je vreemdgaan in een open relatie? Dat is helemaal aan het koppel zelf. Als één persoon valt voor de sekspartner van zijn partner dan wordt dat beschouwd als vreemdgaan en dat is verkeerd. Terwijl het aan de andere kant ook kan gebeuren als beiden af en toe afspreken niet alleen met elkaar te slapen maar ook seks te hebben. Dit klinkt misschien als een heleboel mogelijkheden maar er moet wat duidelijkheid zijn als je begint dus zorg ervoor dat je gedachten op één lijn zitten voor je verder gaat.

Wat als je partner het niet wilt?

Soms kan het gebeuren dat je behoefte hebt aan een open relatie, maar dat je partner daar niet van houdt. Hij houdt te veel van delen of vindt het geen prettig idee dat er een ander in ons leven komt en heeft geen interesse in fantasieën buiten wat we hem privé vertellen. In elk geval voelt u zich gefrustreerd als u uw gevoelens met hem bespreekt, terwijl u twijfelt of dit wel echt iets wordt op lange termijn; het kan ook zijn dat u verborgen verlangens heeft die moeten worden aangepakt voordat ze tussen twee mensen komen die veel om elkaar geven

Het helpt veel als koppels van tijd tot tijd openlijk met elkaar praten over hun verschillende behoeften om uit te zoeken hoe ze het beste door deze lastige wateren kunnen navigeren zonder beide partijen schade te berokkenen.

Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *