Relatiehobbels.nl
 
Home Favorieten Contact
 

 


Overspel, vreemdgaan en ontrouw
Wanneer je geconfronteerd wordt met een partner die vreemdgaat, is dat een van de ergste dingen die je in een vaste relatie kunt meemaken. Je voelt je vernederd. Alle vertrouwen is verdwenen en je bent machteloos boos. Wat kun je doen om je relatie weer te herstellen na overspel?

Moeilijk
Vrijwel iedereen krijgt in zijn leven weleens te maken met overspel. Seks met iemand buiten je vaste partner is iets wat we maar moeilijk kunnen accepteren. Tenminste: wanneer je partner vreemdgaat. Wanneer je zelf vreemdgaat is dat een ander verhaal...
Overspel is iets dat veel voorkomt. Volgens de laatste cijfers komt overspel in ongeveer veertig procent van alle vaste relaties voor. Door het gemak waarmee via datingsites minnaars en minnaressen zijn te vinden lijkt dat percentage alleen maar te groeien.

Relaties sneuvelen
Al die vreemdgangers zorgen voor grote problemen binnen relaties. Ruim een derde van alle relaties die sneuvelen, worden beeindigd omdat een van de partners is vreemdgegaan. Bedrogen worden door je partner wordt gezien als een van de ergste dingen die je kunnen overkomen.

Redenen voor overspel
Vreemdgangers voeren diverse redenen aan als reden voor hun gedrag. Ze zijn op zoek naar spanning. Ze willen meer seks dan ze in hun relatie krijgen. Ze zoeken iemand bij wie zij zich geliefd voelen of ze willen weten of ze nog aantrekkelijk zijn.

Vreemdgaan herkennen
Wat veel vreemdgangers met elkaar gemeen hebben, is dat zij hun partner niet kwijt willen. Vandaar dat overspel vrijwel altijd verzwegen wordt. Niet dat dat veel helpt. Er zijn maar weinig vreemdgangers die nooit hebben moeten bekennen dat ze ontrouw zijn geweest. Vreemdgaan komt bijna altijd uit. Hier vind je een lijstje met kenmerken van vreemdgaan.

Verzwijgen helpt niet
Veel vreeemdgangers hebben achteraf enorm veel spijt van hun avontuurtje. Overspel blijkt heel vaak veel meer te kosten dan men vooraf had ingeschat. Je partner eist tekst en uitleg en vanwege het vertrouwen dat in gruzelementen ligt, staat het voortbestaan van de relatie op het spel.

Mentaliteitskwestie
Wanneer zij aan hun partner opbiechten dat er een ander in het spel is, verschuilen veel mensen zich er achter dat ze het niet wilden, maar dat het ze overkwam. Veel relatie-pychologen vinden dat onzin: overspel is een mentaliteitskwestie, stellen zij. Je gaat doelbewust een grens over waarvan je weet dat die gevolgen heeft voor je relatie.

Helende tips
Evengoed: wanneeer je te maken hebt met overspel binnen je relatie, willen veel stellen toch dat het vertrouwen weer terugkeert en de relatie weer de glans krijgt die het ooit had. Deze tips kunnen dan helpen.

Meer informatie over vreemdgaan vind je op onze website: Vreemdgaan-overspel.nl.

 


Copyright - Privacybeleid