Relatiehobbels.nl
 
Home Favorieten Contact
 

 Verlegen? Zo overwin je dat!
Wanneer je iemand anders ziet die verlegen is, dan is dat meestal aandoenlijk om te zien. Maar wanneer je zelf last hebt van verlegenheid, dan kan je dat behoorlijk parten te spelen. Omgaan met je eigen verlegenheid is niet zo gemakkelijk. Misschien dat dit je kan helpen.

Maak eens een praatje
Praten met iemand anders is soms lastig wanneer je verlegen bent. Wanneer je ontspannen over wilt komen tijdens die eerste date is het natuurlijk niet handig als je stotterend met een rood hoofd van je kopje thee zit te nippen. Wat kan helpen is om te oefenen met het maken van een praatje.

Je hoeft niet per se iemand aan te spreken die je helemaal niet kent, maar een opmerking in de supermarkt tegen bijvoorbeeld de jongen op de kaasafdeling kan helpen om wat meer ontspannen te worden als je praat. Maak bijvoorbeeld een opmerking over de komijnen kaas die in de aanbieding is. Zeg iets positiefs. Het gaat erom dat je jezelf aanleert om een gewoon gezellig kletspraatje te houden.

Neem de tijd
Wanneer je afspreekt met een ander en de vlinders in je buik vrolijk fladdreen dan kun je er donder op zeggen dat je verlegenheid juist dit moment aangrijpt om nadrukkelijk aanwezig te zijn. Hoe komt het dan ooit tot een eerste zoen?

Prent je in dat het allemaal niet hoeft te lopen zoals je dat op tv ziet. TV-series zijn gemaakt om je tussen de reclameblokken 20 minuten lang te boeien. TV-series zijn daarom een stuk sneller dan het echte leven. Jij en je date zijn geen tv-sterren. Als je elkaar nog een paar keer ziet, ga je je meer op je gemak voelen. Dan is het ook makkelijker om de stap te nemen om elkaar te zoenen en verder te gaan.

Bedpraat
Wat de vrouwenbladen verder ook beweren over mondigheid in bed; de praktijk van alledag wijst uit dat het in bed nog altijd moeilijk is om te zeggen hoe jij het wilt hebben. Wanneer je de woorden niet kunt vinden, kun je natuurlijk gewoon de hand van je geliefde pakken en neerleggen waar je hem hebben wilt.

Natuurlijk is het prettig als je zelf goed weet wat je fijn vindt. Oefen daarom bij jezelf. Als je dat zelf goed weet, is het ook makkelijker om het aan iemand anders uit te leggen.

 


Copyright - Privacybeleid