Relatiehobbels.nl
 
Home Favorieten Contact
 

 Relatietherapie: geen uit-weg, maar aan-weg
Natuurlijk proberen jij en je partner jullie relatie zo goed mogelijk te houden. Maar het kan gebeuren dat je zo verstrikt komt te zitten in relatieproblemen en patronen, dat de lol er al lang af is. Natuurlijk kun je er dan voor kiezen om de relatie te verbreken en alleen verder te gaan. Je kunt ook besluiten om samen in relatietherapie te gaan.

Hoe werkt relatietherapie?
Relatietherapie is een vorm van psychotherapie waar je in de meeste gevallen samen met je partner naar toegaat. Het is een therapievorm die zich bezighoudt met problemen tussen partners in een relatie.

Doel is om op een andere, betere manier ten opzichte van elkaar te komen staan, waardoor de liefde in de relatie weer voorop staat, en niet de problemen.

Inzicht
Relatietherapie kan ook preventief werken. In een relatie worden immers veel bewuste maar ook onbewuste afspraken gemaakt. Partners hebben een eigen manier om met elkaar om te gaan.

Gaat ieder zijn eigen gang of pleeg je overleg? Hoe communiceer je? Hoe onderhandel je? Hoe los je iets op? Inzicht in deze processen voorkomt problemen in een relatie.

Tijdens de gesprekken die jullie met een relatietherapeut voeren, worden de problemen besproken. Samen met de therapeut zoeken beide partners vervolgens naar manieren om met de problemen om te gaan.

Aan het werk
Relatietherapie betekent dat beide partners aan het werk wordt gezet. Het is dus niet zo dat een relatietherapeut pasklare oplossingen aanbiedt. Tijdens de gesprekken worden de partners aangemoedigd om intens met elkaar bezig te zijn.

Alle mogelijke probleemgebieden kunnen aan bod komen tijdens de therapie. Zo kunnen seksuele problemen, jaloersheid, ontrouw, de opvoeding van de kinderen en allerlei andere zaken onderwerp zijn van de gesprekken.

Onuitgesproken gevoelens zoals gekwetstheid, gemis, kwaadheid, verdriet kunnen in een veilige omgeving tussen partners uitgewisseld worden. 


Copyright - Privacybeleid