Relatiehobbels.nl
 
Home Favorieten Contact
 

 


Heeft je partner last van bindingsangst?
Wanneer jouw wensen en verlangens in een relatie niet gelijk opgaan met die van je partner, is dat niet altijd even gemakkelijk. Jij bent eraan toe om samen te wonen, je partner niet. Jij wilt iedere dag samen zijn, je partner niet. Wanneer die dingen spelen binnen een relatie, wordt die onwillige partner vaak bindingsangst verweten.

Dat is niet altijd terecht, want ieder mens bindt zich in zijn eigen tempo aan een ander, en ook nog eens op z'n eigen manier. Maar er kan natuurlijk meer aan de hand zijn. Test hieronder of jouw partner last heeft van bindingsangst.

1. Je partner bedenkt samen met jou plannen voor de toekomst.
Ja
Niet echt
Nee

2. Je partner vindt het prettig als je op hem/haar rekent.
Ja
Niet echt
Nee

3. Je partner deelt graag zijn/haar gevoelens met jou.
Ja
Niet echt
Nee

4. Je kunt je partner altijd om hulp vragen.
Ja
Niet echt
Nee

5. Je partner vertrouwt jou
Niet
90 procent
100 procent

6. Als jullie samen zijn, vindt je partner dat prettig.
Altijd
Meestal
Zelden

7. Er zijn onderwerpen waar je partner niet over wil praten
Nee, die zijn er eigenlijk niet
Ja, een paar
Ja, een aantal

8. Je partner maakt tijd voor jou vrij
Ja
Ja, maar niet voldoende
Nee. Ik moet me aan hem/haar aanpassen.

9. Je partner vindt dat je veel positieve eigenschappen hebt
Ja
Over het algemeen wel
Was het maar waar!

10. Samenzijn met je partner is fijn.
Ja, eigenlijk altijd.
Ja, meestal wel.
Ja, maar lang niet altijd.


Aantal
Punten
Dat wil zeggen...
0 tot 6 punten Je partner voelt zich fijn bij jou en deelt veel intimiteit. Het lijkt er op dat jullie een relatie hebben waarin bindingsangst geen rol van betekenis speelt. Dat hoeft niet te betekenen dat jullie altijd overal hetzelfde over denken, maar er zijn voldoende signalen die erop wijzen dat je partner met jou verbonden is.
7 tot 12 punten Wanneer je deze score behaalt, wijst dat erop dat je partner met jou verbonden is, maar daarnaast ook een flinke portie onafhankelijkheid nodig heeft. Jullie wensen gaan duidelijk niet gelijk op, maar dat wil niet automatisch zeggen dat je partner bindingsangst heeft. Praat eens met elkaar over jullie wensen binnen de relatie. Dat kan helpen om de dingen helderder te krijgen.
13 tot 30 punten Te vaak wordt het label 'bindingsangst' gebruikt wanneer de wensen en verwachtingen binnen een relatie niet helemaal gelijk op lopen. Maar hier lijkt het erop dat jij je meer verbonden voelt met je partner dan omgekeerd. Wanneer je partner zegt dat hij/zij zich werkelijk met jou wil verbinden, zijn aan die keuze ook consequenties verbonden. Dat moet blijken uit gedrag, en niet alleen uit woorden. Anders ben je beter af zonder partner.
 


Copyright - Privacybeleid