Relatiehobbels.nl
 
Home Favorieten Contact
 

 
Test jezelf!


Test je Relatie EQ:
Omgaan met de emoties van je partner

Hoe emotioneel intelligent ben jij binnen relaties? Je kunt jezelf hier testen op drie aspecten van je relatie EQ: je eigen emoties, de gevoelens van je partner en de wijze waarop jij je emoties gebruikt om je relatie te verbeteren.

Hieronder tref je tien verschillende stellingen aan. Bepaal van iedere stelling in hoeverre je het er mee eens bent. Kies steeds het antwoord dat het dichtst ligt bij jouw mening. Onderaan deze test kun je je score zien, en lees je wat dat betekent.

Eens Beetje
Eens
Oneens
Ik kan aan mijn partner zien hoe hij of zij zich voelt.
Als mijn partner vertelt wat hem of haar is overkomen, dan voelt het bijna alsof ik het zelf heb meegemaakt.
Ik geef mijn partner regelmatig complimentjes.
Voordat mijn partner iets heeft gezegd, voel ik vaak al aan waar hij of zij mee zit.
Ik weet hoe ik mijn partner kan opvrolijken.
Aan de toon van zijn of haar stem kan ik horen hoe mijn partner zich voelt.
Ik kan mij goed verplaatsen in de gevoelens van mijn partner.
Ik wil graag weten wat mijn partner voelt.
Ik kan mijn partner enthousiast maken voor de dingen die ik leuk vind


    Jouw score:

Aantal
Punten
Dat wil zeggen...
Minder dan 26 punten Je begrijpt erg weinig van je partner en emotioneel gezien kun je hem of haar maar moeilijk bereiken. De kans is groot dat je in je relatie doorlopend te maken hebt met misverstanden en emotionele afstand. Werk eraan, want zo kan het niet lang doorgaan voor de bom barst.
Tussen 27 en 36 punten Jij en je partner hebebn op zich een prima contact. Maar soms begrijpen jullie helemaal niets van elkaar en weet je niet wat je met de gevoelens van die ander aan moet. Je kunt hieraan werken door beter naar de lichaamstaal van je partner te kijken en je wat meer in te leven in zijn of haar situatie.
Meer dan 36 punten Je begrijpt wat er in je partner omgaat en je weet hoe je zijn of haar gevoelsleven het best kunt beinvloeden. Op een positieve manier. Dat spreekt vanzelf.


 


Copyright - Privacybeleid