Relatiehobbels.nl
 
Home Favorieten Contact
 

 

Test jezelf!

Test je Relatie EQ: Omgaan met je eigen emoties
Hoe emotioneel intelligent ben jij binnen relaties? Je kunt jezelf hier testen op drie aspecten van je relatie EQ: je eigen emoties, de gevoelens van je partner en de wijze waarop jij je emoties gebruikt om je relatie te verbeteren.

Hieronder tref je tien verschillende stellingen aan. Bepaal van iedere stelling in hoeverre je het er mee eens bent. Kies steeds het antwoord dat het dichtst ligt bij jouw mening. Onderaan deze test kun je je score zien, en lees je wat dat betekent.

Eens Beetje
Eens
Oneens
Als ik mij niet goed voel over mijn relatie, weet ik waardoor dat komt.
Ik geef mijn partner een kus als ik ga.
Ik kan bij mijn partner mijn gevoel goed onder woorden brengen.
Als ik mij niet goed voel over onze relatie, weet ik dat dat maar tijdelijk is.
Ik vind het prettig om mijn gevoelens met mijn partner te delen.
Ik vind het heerlijk om met mijn partner te knuffelen.
Tijdens meningsverschillen blijf ik kalm.
Ik gebruik gebaren en gezichtsuitdrukkingen om mijn partner dingen duidelijk te maken.
Ik kan, zonder ruzie te maken, mijn partner zeggen wat me dwarszit in onze relatie.


    Jouw score:

Aantal
Punten
Dat wil zeggen...
Minder dan 26 punten Je begrijpt jezelf niet zo goed. Je weet ook niet zo goed hoe je je gedachten en gevoelens onder woorden moet brengen naar je partner toe. Je raakt dan in paniek of je wordt boos. Dat zorgt voor conflicten en leidt tot een emotionele verwijdering.
Tussen 27 en 36 punten Soms weet je niet goed wat je voelt en waarom je jezelf zo voelt. Juist dan vindt je het niet eenvoudig om contact te maken met je partner en uit te leggen wat er aan de hand is. Doordat je je gevoel in zo'n situatie niet kunt delen, kan dat leiden tot meer afstand en daardoor tot conflicten.
Meer dan 36 punten Jij weet goed wie je bent en je hebt er geen problemen mee om uit te drukken hoe je je voelt. Je bent in staat om je emoties te begrijpen en ze te delen met je partner.


 


Copyright - Privacybeleid