Relatiehobbels.nl
 
Home Favorieten Contact
 

 


Kun jij loslaten?
'Het is uit.' Het zijn slechts drie woorden, maar het zijn wel woorden met een enorme impact. Het verbreken van een relatie is nooit leuk. Ook niet als jijzelf degene bent die de stekker eruit trekt. Een relatie uitmaken is stap 1. Maar kun jij ook stap 2 maken? Kun jij je ex makkelijk loslaten?

Hieronder tref je tien verschillende vragen aan. Bepaal bij iedere vraag in hoeverre je het er mee eens bent. Kies steeds het antwoord dat het dichtst ligt bij jouw mening. Onderaan deze test kun je je score zien, en lees je wat dat betekent.

1. Kun je makkelijk met kritiek omgaan?
Dat ligt eraan of ik het er mee eens ben
Ik vind het moeilijk om te horen wat ik fout doe
Kritiek zie ik als iets om van te leren

2. Je brengt een weekend alleen thuis door. Hoe voel je je?
Onrustig en eenzaam
Gewoon. Zoals ik me altijd voel
Los en ontspannen

3. Vind je het moeilijk om vreemden aan te spreken?
Nee hoor. Helemaal niet
Soms vind ik dat wel lastig ja
Ja, dat vind ik moeilijk

4. Hoe zien anderen jou, denk je?
Los en ontspannen
Wel aardig
Ingetogen en gesloten

5. Wat vind je ervan om single te zijn?
Niet leuk, maar ik vermaak me wel
Ik? Ik date er op los!
Alleen zijn is lastig en vervelend

6. Vind je het belangrijk wat de buren van je denken?
Neuh, ze denken maar
Een beetje
Ja, je wilt toch dat mensen positief over je denken

7. Je hoort dat je ex binnen twee maanden een ander heeft. Wat is je reactie?
Ik hoop dat ze gelukkiger zijn dan wij waren
Nu al een relatie? Veel te snel!
Tsss. Ik heb zelf ook een ander

8. Het is een maand uit. Hoe groot is de kans dat het nog goedkomt?
Die kans is minder dan 10 procent
Die kans is meer dan 10 procent
Die kans is er niet

9. Je komt bij het opruimen een onderbroek van je ex tegen. Wat doe je ermee?
Hoppakee. In de kliko
Je geeft hem terug wanneer jullie elkaar weer zien
Je bewaart de onderbroek. Je weet maar nooit

10. Het is net uit. Heb je wraakgevoelens?
Ja! En daar ga ik wat mee doen!
Ja, maar daar doe ik niks mee
Nee. Wraak is zinloos


Aantal
Punten
Dat wil zeggen...
27 tot 40 punten Jij hebt vertrouwen, zekerheid, geborgenheid en nabijheid nodig zoals een vis water nodig heeft. Jij wilt je boven alles veilig en beschermd voelen. Zonder relatie mis je een groot gedeelte van de veiligheid die je zo hard nodig hebt. Je zou daar om niets liever willen dan dat je ex weer terugkomt.

Loslaten vind je een van de moeilijkste dingen die er zijn. Je probeert krampachtig om dingen en mensen bij je te houden, zonder dat je goed bij jezelf nagaat wat je werkelijk nodig hebt. Was je relatie echt zo goed? Weet je dat zeker? Wordt het misschien niet eens tijd om verliefd te worden op jezelf? Je staat een stuk sdteviger in je schoenen wanneer je minder afhankelijk van anderen bent.

13 tot 26 punten Het is uit en je pakt de draad weer op. Makkelijk vind je het niet, maar het lukt je wel. Je hebt last van je emoties. Je voelt je hol en leeg en dat gat zou je het liefst weer willen vullen. De verleiding is groot om dan te denken aan goedmaken. Soms zou je daar wel aan willen toegeven, maar op de momenten dat je je sterk voelt, veeg je dat idee meteen weer van tafel.

Loslaten is iets dat je niet gemakkelijk vindt. Zodra er sprake is van sterke gevoelens en emoties heb je er moeite mee om afstand van mensen te nemen. Maar al met al heb je een goede balans gevonden tussen nabijheid en afstand. Waardeloze dingen laat je makkelijk los, maar wanneer iets waardevol is zou je dat het liefste vast willen houden. En terecht!

0 tot 12 punten Jij bent of een vrijheidsdier, of iemand die nogal zwart-wit tegen de wereld aankijkt. Je bent onafhankelijk. Of je nou in een relatie staat of niet. Daarom heb je er geen moeite mee om afstand te nemen wanneer een relatie beeindigd wordt. En waarom zou je ook. Geen handvol, maar een land vol. Dat is een beetje zoals jij er tegenaan lijkt te kijken.

Maar achter die oppervlakkige schijn gaan veel emoties schuil. Natuurlijk vind je het erg dat je relatie uit is. Maar waarom heb er dan zoveel moeite mee om die gevoelens toe te laten? Het zou geen kwaad kunnen om eens bij jezelf na te gaan wat je werkelijk voelt.

 


Copyright - Privacybeleid