Relatiehobbels.nl
 
Home Favorieten Contact
 

 


Hoe tevreden ben je met je relatie?
Voel je je veilig binnen je relatie? Geliefd? Bemind? Hebben jullie een bevredigend seksleven? Al die factoren spelen mee bij de vraag hoe tevreden je bent met je relatie. Via onderstaande test kun je zien in hoeverre jij tevreden bent in je huidige situatie.

1. Hoe is de communicatie tussen jou en je partner?
Uitstekend
Goed
Voldoende
Matig
Slecht

2. Denk je dat je partner van je houdt?
Ja, heel veel!
Ja
Mwoah
Ik denk het niet
Nee

3. Denk je er wel eens aan om de relatie te beeindigen?
Heel vaak
Vaak
Soms
Zelden
Nooit

4. Ben je tevreden over je seksleven?
Ja, nou en of!
Ja
Meestal wel
Niet echt
Nee

5. Ben je weleens bang dat je partner je belachelijk maakt, afwijst of afkraakt?
Meestal
Vaak
Regelmatig
Soms
Vrijwel nooit

6. Voelt je partner zich op zijn/haar gemak als je tijd doorbrengt met vrienden of vriendinnen?
Totaal
Behoorlijk
Enigszins
Niet erg
totaal niet

7. Staat je partner voor je klaar als je hem/haar nodig hebt?
Bijna altijd
Vaak
Af en toe
Heel soms
Eigenlijk nooit

8. Als jullie discussieren, zijn jullie dan tevreden over de uitkomst?
Meestal wel
Vaak
Af en toe
Heel soms
Nee. Ik moet me aan hem/haar aanpassen.

9. Ben je tevreden over jullie sociale leven?
Ja, heel erg
Over het algemeen wel
Mwoah
Niet echt
Nee

10. Ik zou willen dat je partner romantischer was.
Ja! Helemaal waar
Meestal waar
Beetje waar
Meestal onwaar
Niet waar


Aantal
Punten
Dat wil zeggen...
10 tot 22 punten Het zal je waarschijnlijk niet verbazen: jij bent ontevreden over je relatie. Het kan verstandig voor je zijn om eens bij jezelf na te gaan wat je relatie je biedt, en wat de redenen zijn om ermee door te gaan. Is doorgaan wel de moeite waard, en zoja: tegen welke prijs?

Als je conclusie luidt dat je relatie nog te redden is, dan is dat wellicht de weg die jij moet kiezen. Veel relaties maken grote crisissen mee. Dat is niet uitzonderlijk. Maar verwacht niet dat het oplossen van een crisis makkelijk zal zijn. Het kan raadzaam zijn om de hulp van een deskundige in te roepen, al is het maar als eerste aanzet tot verandering.

23 tot 38 punten Hoewel je niet ongelukkig lijkt te zijn in je relatie, ben je waarschijnlijk wel ontevreden over hoe een aantal zaken binnen je relatie lopen. Vraag jezelf eens af wat er voor nodig is om dichter bij elkaar te komen.

Liefde is een werkwoord, zo luidt het cliche. Je zult allebei moeten werken aan de liefde. Dingen die niet goed zijn verander je door af te stappen van oude gedragspatronen en een nieuwe manier van omgaan aan te leren. Knoop daarbij goed in je oren dat je alleen jezelf kunt veranderen. Je partner kun je niet veranderen. Dat zal hij/zij zelf moeten doen.

Het kan ook zijn dat je niet per se ontevreden bent over je relatie, maar dat jij (of je partner) even niet lekker in je vel zit. Probeer dan daaraan te werken. Daarmee geef je ook je relatie weer meer lucht.

39 tot 50 punten Jij behoort tot de gelukkigste stellen. Ondanks de onvermijdelijke ups en downs lijken jullie heel tevreden te zijn met heel veel aspecten van jullie relatie. Als je al punten van kritiek hebt, dan gaat het niet om iets groots of iets pijnlijks. Hopelijk koester en waardeer je wat je hebt.

Maar bedenk wel: ook de grootste liefde moet worden gevoed. Blijf aandacht geven aan elkaar en werk er samen aan om jullie grootse liefde goed te houden.
 


Copyright - Privacybeleid