Relatiehobbels.nl
 
Home Favorieten Contact
 

 


Tips tegen liefdesverdriet
Iedereen krijgt in zijn leven te maken met liefdesverdriet. Niets kan je nog opvrolijken. Een mengeling van gemis, boosheid en verdriet golft door je heen. Tranen met tuiten kun je huilen omdat je weg bent bij degene die ooit de allerliefste persoon op aarde was. Het is voorbij, ook al lijkt een deel van jou dat nog steeds niet te accepteren. Omgaan met liefdesverdriet is geen eenvoudige zaak. Onderstaande tips kunnen uitkomst bieden.

1. Blijf leuke dingen doen
Hoe moeilijk het ook is omdat je je rot, verdrietig en ellendig voelt: blijf leuke dingen doen. Je hebt er misschien helemaal geen zin in om naar je wekelijkse eetclubje met je vriendinnen te gaan, maar doe het toch maar. Je voelt je zeker niet beter als je thuis blijft kniezen. Bovendien ontdek je dat je je verse ex daarvoor helemaal niet nodig hebt.

2. Huil met mate
Het is verleidelijk om je te laten meevoeren op de golven van verdriet. Er is helemaal niks mis mee om je zo af en toe eens helemaal te laten gaan en al het verdriet van de wereld eruit te huilen, maar probeer niet de hele dag te huilen. Verwerk je verdriet op een actieve manier.

3. Positief denken
Probeer positief te denken. Niet over de liefde, of over je ex. Maar wel over jou, jouw leven en de dingen die daarbij horen. Het voelt misschien wel zo, maar wanneer je relatie over is, stopt de wereld niet met draaien. Net als anders vraagt de caissiere in de supermarkt gewoon of je zegeltjes spaart.

4. Kleed je goed
Zorg ervoor dat je er goed uitziet. Wanneer je je kleding (en je make-up) met zorg uitkiest, voel je je meteen een stuk beter. Liefdesverdriet staat erom bekend dat het een van de meest effectieve afvalmethodes is, dus je kunt ook meteen al je kleding weer aan.

5. Voer een droom uit
Door liefdesverdriet heeft je eigenwaarde een knauw gekregen. Je eigenwaarde kun je weer een boost omhoog geven door iets te doen wat je al heel lang wilt. Een verwen-arrangement in een sauna? Doen! Een paar dagen funshoppen in Londen? Doen!

6. Praat met mate
Natuurlijk wil je tot in detail je gevoelens delen met de mensen die dicht om je heen staan. Dat is goed en moet je zeker doen. Maar probeer te voorkomen dat je het er 24 uur per dag over hebt.

7. Accepteer het
Liefdesverdriet hoort bij het leven. Accepteer dus maar de ellende waar je middenin zit. Let op: dat is iets anders dan bij de pakken neer gaan zitten. Probeer te leren van de fase waarin je zit. Het kan je helpen groeien.

8. Troostrelaties helpen niet
probeer te vorkomen dat je in de valkuil stapt van een troostrelatie. Wanneer je in een nieuwe relatie stapt terwijl je je oude relatie nog niet verwerkt hebt, vraag je om problemen. Vanzelfsprekend is er niets mis mee om zo af en toe eens iemand je bed in te sleuren.

9. Voorkom herhaling
Iedereen maakt het wel eens mee dat een reltie sneuvelt. Maar wanneer jij keer op keer te maken krijgt met een relatie die in scherven uiteen valt, is het misschien tijd om eens vol zelfbezinning naar je eigen aandeel te kijken. Maak je wel de juiste keuzes in je liefdesleven?

 


Copyright - Privacybeleid