Relatiehobbels.nl
 
Home Favorieten Contact
 

 De kenmerken van een goede relatie
3. Plezier

Het lijkt een open deur, maar plezier met elkaar is essentieel wanneer je een leuke relatie met elkaar wilt hebben. Maak daarom tijd vrij met elkaar om leuke dingen te doen die jullie dichter bij elkaar brengen.

Wanneer je samen een gezin draaiende moet houden en allebei ook nog eens een drukke baan hebt, kan het ongemerkt gebeuren dat je met je partner eigenlijk nooit meer leuke dingen doet. Samen uitgaan doen jullie niet meer. Voor een gezamenlijke hobby hebben jullie geen tijd meer en vrijen is verworden tot een effectief en fantasieloos partijtje snel klaarkomen.

Liefde is een werkwoord, zo luidt het cliche. Maar dat het een cliche is, wil niet zeggen dat het niet waar is. Als je dichtbij je partner wilt blijven staan, is het essentieel dat jullie tijd voor elkaar vrijmaken om leuke dingen samen te doen. Op die manier blijf je 'in contact' met elkaar en houd je de vlam die liefde heet levend.

Voorbeeld
Een vrouw vertelt: "Ik ben 15 jaar lang redelijk gelukkig getrouwd geweest. Met mijn man leefde ik een leven dat er vooral op gericht was om het gezin draaiende te houden, al klinkt dat schraler dan ik het ervoer. Ik ontleende er een soort vreugde aan om alle ballen in de lucht te houden.

Werk, kinderen, huishouden. Maar doordringen tot elkaars wezen deden we nauwelijks nog. Een slecht huwelijk is niet per se een huwelijk waarbij de serviezen en scheldwoorden door de kamer vliegen. Een slecht huwelijk is misschien nog veel meer: geen benul hebben wat de ander nodig heeft."

Geen zoete koek
Als je al wat langer bij elkaar bent, bestaat het gevaar dat je je relatie voor zoete koek aanneemt. Het sprankelende uit het begin van de relatie kan verdwijnen als je de regelmaat van alledag de regie laat voeren. Een relatie verandert als je elkaar al wat langer kent. De vlammende verliefdheid uit het begin verandert in een diep gevoel van verbondenheid. Tijd voor elkaar maken zorgt ervoor dat die verbondenheid blijft, en alleen maar sterker wordt.

Dus laat zo af en toe de kinderen logeren bij opa en oma en ga een weekendje met elkaar naar Parijs. Of Lille. Of Haarlem. Waar het om draait is dat je met elkaar niet alleen de sleur van het dagelijks leven meemaakt, maar dat je ook samen mooie herinneringen blijft maken. Dat houdt de liefde levend.


De kenmerken van een goede relatie:
- Vertrouwen
- Acceptatie
- Plezier
- Bouwen op elkaar
- Geloof
- Flexibiliteit
- Goede herinneringen

 


Copyright - Privacybeleid