Relatiehobbels.nl
 
Home Favorieten Contact
 

 


Komt het nog goed?
Daar sta je. Midden tussen de scherven. Het is uit. De woorden galmen nog na in je hoofd. En in je hart. Het is uit. Je weet dat het eigenlijk het beste is, maar een klein stemmetje zingt iets anders. Komt het nog goed?

Hoop koesteren
Eerlijk is eerlijk: het zijn vooral vrouwen die na het verbreken van een relatie hoop blijven koesteren dat het op een of andere manier toch weer goedkomt. "Hij moet nu toch wel inzien dat er echt wat moet veranderen in onze relatie..." "Hij is nu vast heel erg geschrokken en hij wil mij niet kwijt."

Resetten
Het zijn dit soort gedachten waardoor veel vrouwen denken dat het weer goed zal gaan komen. Ze gaan ervan uit dat het uitmaken van je relatie te vergelijken is met het opnieuw opstarten van de computer. Even opnieuw opstarten, en alles doet het weer. Was het maar zo gemakkelijk.

Punten en komma's
Wanneer een relatie uitgaat, betekent dit voor veel vrouwen dat zij een komma zetten achter de relatie. De deur staat altijd op een kier. Er is altijd nog een kleine kans dat het weer goedkomt. Helaas werkt het voor mannen anders. Voor mannen betekent het einde van een relatie dat zij er een punt achter zetten. De deur is dicht. De grendels zitten erop.

Altijd vergeefs?
Natuurlijk is het niet zo dat alle hoop altijd vergeefs is. Er zijn heus wel voorbeelden te vinden van relaties die uitgingen, en die op wonderbaarlijke wijze pas in de herstart tot volle wasdom kwamen. Vooral in boeken en in films zie je dit vaak. De praktijk van het echte leven is echter weerbarstig.

Hoeveel mensen ken jij in je eigen omgeving die weer verder gingen met hun relatie nadat het uit was gegaan. En hoeveel van die mensen zijn nu nog steeds gelukkig bij elkaar?

Hoop is een prachtige eigenschap, maar ten aanzien van verbroken relaties doe je er verstandiger aan om je energie te richten op jezelf om snel weer op de been te zijn. Het is uit en is het niet zo dat jij beter waard bent?

 


Copyright - Privacybeleid