Relatiehobbels.nl
 
Home Favorieten Contact
 

 De 7 hobbels van de liefde
Iedere relatie kent perioden met problemen. Van het verdwijnen van de prille verliefdheid tot de verlokkingen van ontrouw. Je kunt er sterker uitkomen, maar dat vereist wel inzet. De zeven groeistuipen van de liefde.

Liefde is onvolmaakt
Hoe goed je relatie ook mag zijn: vroeg of laat krijg je te maken met relatieproblemen. Dat is een gegeven dat je niet uit de weg kunt gaan. Liefde is onvolmaakt en ruzie hoort bij een relatie, ook al klinkt dat niet erg prettig. Maar als je goed omgaat met de crisis, verdiept de liefde zich zelfs, in plaats van dat je uit elkaar groeit.

Hier lees je wat je kunt doen (en wat niet) aan de problemen die je in een relatie kunt tegenkomen. Het kan je helpen je relatie sterker te maken.

De verliefdheid voorbij

Je realiseert je dat je partner niet volmaakt is. De roze bril gaat af: plotseling zie je ook minder leuke eigenschappen van je partner. Je ziet hoe jullie verschillen van elkaar. Dat leidt tot twijfels over de relatie: is dit wel degene met wie je verder wilt?De sleur van 'samen'

Je woont samen, je bent vertrouwd met elkaar en neemt elkaar voor lief. De hoge toppen en diepe dalen van het begin zijn voorbij. De gezapigheid samen vliegt je soms naar de keel.

Knellende familiebanden

Vroeg of laat loop je in je relatie aan tegen oud zeer uit je eigen gezinsachtergrond. Bijvoorbeeld: je gelooft niet werkelijk dat je partner echt van je kan houden. Of je hebt niet geleerd gezonde grenzen te stellen.

Verleiding

Jij of je partner voelt zich aangetrokken tot een ander. Wat doe je met die gevoelens? En hoe ga je om met jaloezie, gekwetstheid en geschonden vertrouwen?Onheil

Iedereen krijgt problemen en verdriet te verwerken in het leven. Het verlies van een dierbare. Ontslag. Een auto-ongeluk. Ziekte. Je bent verdrietig, kwetsbaar, en je hebt je partner meer dan ooit nodig. Maar het geduld van de ander heeft ook zijn grens.Nu of nooit

Tijdens de midlifecrisis realiseer je je opeens wat je nog wilt doen in je leven en wat je hebt gemist. Je vraagt je opnieuw af of deze partner wel de ware is, maar dit keer is het nu of nooit: dit is je laatste kans om het roer om te gooien.De balans opmaken

Het grootste deel van je leven is achter de rug: je kunt het niet meer veranderen. Je vraagt je af of je tevreden bent met hoe het is gegaan tussen jou en je partner. Nu het einde nadert, wordt de behoefte sterker om je te verzoenen. 


Copyright - Privacybeleid